Even voorstellen

Onno Vermooten

Nieuw lid raad van toezicht

Sinds februari jl. mag ik deel uitmaken van jullie Raad van Toezicht. Ik stel me via deze weg graag even voor.

Mijn naam is Onno Vermooten, 63 jaar en woonachtig in Oosterbeek. Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Tot vorig jaar ben ik werkzaam geweest als algemeen directeur van Concern voor Werk en de daaraan verbonden ondernemingen in Flevoland. Concern voor Werk is een sociale onderneming, die trajecten en contracten aanbiedt aan verschillende doelgroepen die vallen onder de Participatiewet. De organisatie heeft een zeer uitgebreide infrastructuur en er werken ruim 800 medewerkers.  Tevens vervulde ik sinds de oprichting in 2013 de functie van directeur Werkbedrijf Lelystad. Binnen Werkbedrijf Lelystad is een 20-tal werkcoaches samen met een uitgebreide staf dagelijks werkzaam om honderden Lelystadse bijstandsgerechtigden en andere inwoners met ondersteuningsbehoefte naar regulier werk te begeleiden.

Tijdens mijn werkzaamheden heb ik ruime ervaring opgedaan binnen het sociaal werk. Samen met de andere partners binnen het sociaal domein heb ik intensief samengewerkt in het kader van Lelystad Oost. Deze wijk is onderdeel van het nationaal ondersteuningsprogramma waarbij een integrale gebiedsontwikkeling ingezet wordt.  Daarnaast heb ik samen met Welzijn Lelystad een aantal prachtige initiatieven mogen opzetten die bijdragen aan onze doelstellingen om kwetsbare inwoners te ondersteunen.

Welzijnswerk is ontzettend belangrijk! Het is het cement van het sociaal domein.  Te bouwen aan een samenleving waarin iedereen naar vermogen meedoet, meetelt en gezien wordt zijn randvoorwaarden voor het adresseren van de maatschappelijke vraagstukken waar we als samenleving voor staan. Naast mijn werk als lid van de Provinciale Staten en enkele andere toezichtfuncties, lever ik vanuit de RVT van Samenso daar graag een bijdrage aan.

Jan-Pieter Veldman

Nieuw lid raad van toezicht

Mijn naam is  Jan-Pieter Veldman en ik ben in februari gestart als lid van de Raad van Toezicht Samenso.
Naast mijn inzet voor Samenso ben ik directeur bedrijfsvoering van Youz. Een instelling voor de behandeling van kinderen en jongeren met psychische problemen. Youz is onderdeel van de Parnassia groep en heeft ook in deze regio verschillende poliklinieken. Onder andere maakt het Leo Kannerhuis hier onderdeel vanuit. Sinds 4 jaar mag ik de teams in het midden en het oosten van het land aansturen.

Ik heb een brede ervaring in de GGZ. Van huis uit verpleegkundige en bij Pro Persona opgeleid tot verpleegkundig specialist. Inmiddels heb ik meer dan 18 jaar ervaring als leidinggevende, onder andere bij Menzis, in de verslavingszorg en als interim manager bij diverse instellingen.

Ik ben een betrokken en enthousiast directeur met aandacht voor de professionals. Ik ben er van overtuigd dat kwalitatief goede zorg en een gezonde bedrijfsvoering hand in hand gaan en elkaar versterken. Dienend leiderschap en het Rijnlands denken zijn modellen die mij in het dagelijks werk enorm inspireren en uitdagen.

Al ruim 20 jaar woon ik met mijn gezin in Oosterhout, onderdeel van de gemeente Overbetuwe. De regio van Forte is mij dan ook goed bekend. Ik ben actief in het verenigingsleven op  bestuurlijk niveau, maar help graag ook in praktische zin. Ik ben getrouwd en heb twee studerende dochters. In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen, volleybal, lezen en in de tuin werken.

Ik vind het mooi om onderdeel te mogen zijn van de Raad van Toezicht van Samenso, om mee te mogen denken met de strategie van de organisatie. Het welzijnswerk is een cruciale schakel in het netwerk van onze samenleving.

Angela Lanting

Senior HR-adviseur a.i.

Even voorstellen, na een vlotte start

Dat wil zeggen, op 9 april begonnen als senior HR adviseur a.i. en inmiddels al heel wat gesprekken mogen voeren. Wat een mooi werk doen jullie en wat leuk om daar aan bij te dragen. Mijn opdracht is breed. Op hoofdlijnen gaat het om het adviseren over HR-vraagstukken, het begeleiden van het HR-team binnen Samenso en vervolg geven aan de harmonisatie van de 4 organisaties, en wat daar bij komt kijken aan beleid en implementatie.

Goed om te weten: ik ben met name het aanspreekpunt voor de managers. Medewerkers kunnen met hun vragen terecht bij HR Administratie: hrm@samenso.nl

Ik hoop de komende tijd een goed beeld te vormen en de nodige mensen die daar goede input op kunnen geven, te spreken. En natuurlijk op een fijne samenwerking!

Vanuit mijn eigen bedrijf in Arnhem werk ik overigens aan meer opdrachten. Meer info kun je vinden via www.linkedin.com/in/angelalanting. Leuk om te linken, maar ik zie er vooral naar uit om te ontmoeten. Tot dan!

Rogier Smeets

Manager Bedrijfsvoering a.i.

Ik ben Rogier Smeets, sinds 27 maart met veel plezier voor Samenso aan het werk als manager bedrijfsvoering (a.i.). In deze functie neem ik tot het eind van dit jaar de aansturing van alle ondersteunende diensten van Samenso over van Lucien.

Ooit studeerde ik af als econoom aan de universiteit van Maastricht en begon ik met werken aan veranderopdrachten in de private sector. Na 12 jaar besloot ik dat ik klaar was met hiërarchie in grote organisaties waarin ik als organisatiekundig en veranderkundig vakman altijd meer autonomie moest inleveren dan me lief was. Toen ben ik voor mezelf begonnen, als ondernemer en als zzp’er. In 2014 kwam het volgende keerpunt, werken in sectoren waar het alleen draait om winst maken stond me zo tegen dat ik besloot alleen nog in Zorg en Welzijn actief te willen zijn. Dat lukt nu al ruim 10 jaar heel aardig en blijkt voor mijn gevoel van zingeving een gouden zet. Inmiddels ben ik bij Samenso aan mijn derde opdracht in het sociaal werk bezig.

Ik ben opgegroeid in zuid limburg maar woon al 24 jaar in Arnhem, samen met Leonie en onze twee jongens van 9 en 11. In ons gezin hebben we allemaal een passie voor ongemotoriseerd verkeer op wielen. Mountainbikes, racefietsen, gravelbikes, skateboards, stuntstep, inlineskates, het huis en de schuur staan er vol mee en we praten er ook nog eens graag over. Net als over muziek en tja, wat niet eigenlijk. Komen we elkaar tegen en wil je me aan de tand voelen, bijvoorbeeld over ons werk en hoe we samenwerken kunnen bevorderen, dan kun je rekenen op mijn interesse!


Volg ons ook op social media

Prinses Irenestraat 49
6661 EA Elst (Overbetuwe)
 
Postbus 66, 6900 AB Zevenaar

© Samenso. Webdesign Dix Design.